Viorica - Ensimmäisestä lahjasta parhaaseen lahjaan


Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikkolahja oli ensimmäinen lahja, jonka Viorica ikinä sai. Myöhemmin hän vastaanotti Jeesuksen pelastajaan Suuri Seikkailu-opetuslapseuskurssin yhteydessä.


Viorican perhe asuu pienessä kodissa, jossa seinät on tehty oljesta ja savesta. Ruosteisia metallinpaloja roikkuu katosta räystäskouruina. Tällaiset elinolosuhteet eivät ole epätavallisia Moldovassa, Euroopan köyhimmässä maassa. Rahaa perheellä on niin vähän, että joinakin talven iltoina heillä ei ole ruokaa syödä.


Kun Viorica oli lapsi, hänen vanhemmillaan ei ollut varaa ostaa Vioricalle muodikkaita vaatteita ja siksi häntä pilkattiin koulussa. Viorica tunsi itsensä tarpeettomaksi. Yksi lahja kuitenkin muutti nuoren 10-vuotiaan Viorican elämän suunnan. Viorica vastaanotti paikallisessa babtistiseurakunnassa hienosti paketoidun kenkälaatikkolahjan, joka oli samalla myös hänen elämänsä ensimmäinen lahja.

Rodica (oikealla) oli Viorican opettaja Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssilla. Viorica (vasemmalla) seisoo yhden oppilaansa vieressä. 
Viorica ja Suuri Seikkailu


Jotkut lapsista pyysivät häntä mukaan opetuslapseuskurssille seurakuntaan. Pian Viorica päätti antaa elämänsä Jumalan käsiin ja otti vastaan Jeesuksen elämäänsä. Viorica sanoo: “ Ensimmäisen lahjat kautta ymmärsin, että Jumala antoi ainoan poikansa kuolemaan syntieni tähden, jotta minä voisin pelastua — eikä pelkästään minä, vaan koko maailma. Tämä on suurin lahja.”


Viorican vanhemmat eivät hyväksyneet hänen päätöstään seurata Jeesusta.


Tämän vuoksi jännitteet kotona lisääntyivät entisestään ja hänen vanhempansa riitelivät jatkuvasti. Viorica juoksi riitelyä usein karkuun. Viorican opettaja Suuressa Seikkailussa rohkaisi Vioricaa: “Jos ihmiset hylkäävät sinut, Jeesus hyväksyy sinut. Sinä olet tärkeä hänen silmissään.”

Kun Viorica täytti 14, hän alkoi itse opettamaan kenkälaatikkolahjan saaneita lapsia Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssilla.


“Minun elämäni muuttui täysin, kun minusta tuli Jumalan lapsi”, Viorica sanoo. Nyt opiskellessaan ompelijaksi paikallisen seurakunnan avustamana hän tietää, että elämä voi antaa enemmän kuin mitä hän aiemmin luuli. Ompelijana Viorica aikoo tehdä vaatteita vähäosaisille lapsille, jotta muut voisit välttyä siltä mitä hän on itse kokenut. Viorica haaveilee perheen perustamisesta, jossa Jumala on kaiken keskiössä. Siihen asti Viorican suurin toive on, että hänen oppilailla on Jeesus sydämessään.


Vuonna 2015 melkein 7500 oppilasta osallistui Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssille Moldovassa. Jumala käyttää yksinkertaista kenkälaatikkolahjaa ja Suuri Seikkailu -kurssia Viorican kaltaisten lasten elämän koskettamiseen ja muuttamiseen.

Viorica

Olethan tietoinen paketin sisältöä koskevista muutoksista? Katso tarkempaa infoa tästä.

Miten pakkaan lahjani? Katso ohjeet tästä.

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki