"Näin minä sen koin"

Operaatio Joulun Lapsi yhdistää kaiken ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat ihmiset eri puolilla Suomea. Wilhelmiina, Anitta ja Marko ovat vuosien ajan tehneet joululahjoja Romanian ja Moldovan lapsille ja myös haastaneet muita mukaan auttamaan. Viime jouluna jokainen heistä oli mukana lahjojen jakelumatkalla. Lue ja katso miten Operaatio Joulun Lapsi on heitä puhutellut.
  

"Oli ihana nähdä kuinka onnellinen Mihaela oli lahjasta."

Kun Wilhelmiina syntyi vuonna 2002, oli Erkkilöiden perheessä kerätty Operaatio Joulun Lapsi -lahjoja jo useamman vuoden ajan. 5-vuotiaana tyttö totesi päättäväisesti lähtevänsä jonain päivänä äitinsä, Marja-Leenan mukaan Romaniaan jakamaan lahjoja köyhille lapsille.

Tuosta 5-vuotiaan tytön haaveesta tuli totta kahdeksan vuotta myöhemmin, kun viime jouluna Wilhelmiina oli Operaatio Joulun Lapsen jakelumatkalla Romaniasssa, viemässä joululahjoja ja ilosanomaa Jeesuksesta Euroopan köyhimmille lapsille.

Pienestä pitäen Wilhelmiina on pakannut lahjoja Romanian ja Moldovan lapsille, ja niin myös viime syksynä. Yhden lahjoistaan hän sai toimittaa omakätisesti 10-vuotiaalle Mihaela-tytölle jakelumatkalla. Tuona hetkenä kahden tytön unelma toteutui ja jätti sydämiin ikuisen jäljen.

- Oli niin ihana tunne nähdä miten onnellinen Mihaela oli siitä lahjasta, minkä hän sai, Wilhelmiina sanoo. 

Tee oma lahjasi

Tee oma lahjasi Euroopan köyhimmille lapsille! Katso pakkausohjeet oman lahjasi tekemiseen tästä

 

 

 

Anitta ja Lapin ihme

Torniolaisen Anittan innostus Operaatio Joulun Lasta kohtaa sai alkunsa kaksi vuotta sitten kun hän yhdessä ystäviensä kanssa pakkasi 17 lahjaa lähetettäväksi Romaniaan ja Moldovaan. Viime vuonna Anittan ja hänen ystäviensä organisoima keräyspiste Torniossa toimi läpikulkupaikkana yli 2500 kenkälaatikkolahjalle.

Tornion vanhalla linja-autoasemalla riittää kuhinaa. Ovi käy kuin aseman parhaina päivinä linja-autoliikenteen toimiessa vielä tämän aseman kautta. Eivät ihmiset bussilippuja tule hakemaan, vaan tuomaan joululahjoja lähetettäväksi Euroopan köyhimmille lapsille. Iloiset lappilaiset tuovat myös villasukkia, leluja ja muuta tavaraa, joista yhdessä pakataan paketteja pakkausjuhlassa.

- Tämä on Jumalan suurta ihmettä! Ihmiset ovat pakanneet lahjoja ja kutoneet sukkia, hankkineet leluja. Ystäviemme kesken olemme pitäneet kirpputoripöytää, jonka tuotoilla olemme hankkineet lisää tavaroita, kertoo torniolainen Anitta Koivisto.

Järjestä pakkausjuhla

Pakkausjuhlia on pidetty ympäri Suomen seurakunnissa, kodeissa, kerhohuoneilla ja työpaikoilla. Järjestä oma pakkausjuhlasi ystäviesi kanssa! Katso ohjeet pakkausjuhlan järjestämiseen tästä

 

 

 

Sydämestä pala jää juuri tähän

Aviomies, kolmen lapsen isä, pastori ja Hengen Uudistus Kirkossamme Ry:n toiminnanjohtaja. Siinä on monta nimikettä yhdelle miehelle. Marko Huhtala on myös Romanian ja Moldovan lasten ystävä: Hän on yhdessä perheensä kanssa osallistunut jo vuosien ajan Operaatio Joulun Lapsi keräykseen.

Viime jouluna Marko oli mukana jakamassa lahjoja Romaniassa ja tapasi matkalla myös pienen 5-vuotiaan Jimi-pojan, joka asuu hyvin vaatimattomissa oloissa

- Talo on kylän laidalle kyhätty mökki. Savea, lantaa, olkea ja kaikkea sitä mitä on saatu irti. Huomaan savuhormin pitelevän juuri ja juuri kattoa yllä. Yksi sänky, likaiset ja kolhiintuneet astiat, siinä on kaikki mitä omistetaan. Neljän lapsen ja vanhempien koti on tässä, mutta on sentään katto pään päällä ja hieman lämpöä, Marko sanoo.

Marko uskoo siihen, että apu yhdistettynä iankaikkiseen sanomaan saa ihmeitä aikaan. Operaatio Joulun Lapsi vie pieniä paketteja, mutta niiden mukana kulkee suuri määrä rakkautta.

- Ihmeet vaativat sen, että tartumme niihin ja alamme toimia. Paikallinen pastori sanoo minulle illalla lauseen joka kannustaa. ”Vanhassa testamentissa ihmiset tulivat kohtaamaan Jumalaa, uudessa testamentissa Jumala lähetti ihmiset kohtaamaan toisia ihmisiä.”

Haasta seurakuntasi mukaan

Operaatio Joulun Lapsi on ihanteellinen projekti seurakunnalle kuin seurakunnalle. Katso ideoita seurakunnallesi tästä

 
 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki