SPV, Operaatio Joulun Lapsi ja ihmeiden ilta

Operaatio Joulun Lapsi toimi otteluisäntänä Seinäjoen Peliveljien, eli SPV:n ja Tapanilan Erän salibandyottelussa. Kotijoukkue oli häviöllä 0-6 ennen viimeistä neljää minuuttia, kunnes ihmeitä tapahtui. Operaatio Joulun Lapsi on vahvasti esillä SPV:n toiminnassa tänä syksynä.

Lrhdistötilaisuudessa riitti pohdittavaa

Seinäjokelainen SPV voitti viime kaudella salibandyn Suomen mestaruuden kolmatta kertaa neljän vuoden sisällä. Joukkueen taustalla vaikuttaa voimakkaasti kristilliset arvot, sillä seura sai alkunsa seurakuntanuorten ideasta harrastaa yhdessä salibandya. Yksi toiminnan alkuunpanijoista oli nykyinen päävalmentaja Tommy Koponen.

- Seuraa perustaessa ei ihan ensimmäisenä ajateltu, että vielä joskus oltaisiin Suomen mestareita, Tommy Koponen sanoo.

Monenlaisia ”ihmeitä” on vuosien aikana nähty ja jo muutama niistä on ollut Operaatio Joulun Lapsi -keräyksen parissa. Viime kaudella alkanut yhteistyö sattui hyvään saumaan, kun vaikean alkukauden jälkeen joukkue pääsi tutustumaan projektiin ja köyhien lasten tilanteeseen Romaniassa ja Moldovassa.

- Kun joukkue kuuli Operaatio Joulun Lapsesta, niin kaikki olivat heti innolla mukana, Ville Kuusela, joukkueen kapteeni kertoo.

Tommy Koponen ja Ville Kuusela pääsivät myös jakamaan paketteja Romaniaan muutamaksi päiväksi viime joulun alla ja näkivät, miten lahjat toivat valtavasti iloa ja toivoa lapsille ja heidän perheilleen. Joukkueen osallistumisesta keräykseen ei ollut ainakaan haittaa, sillä keväällä SPV juhli kolmatta Suomen mestaruuttaan Salibandyliigassa vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen.

- Lasten auttaminen on meille kunnia-asia. Operaatio Joulun Lapsi on todella meidän näköinen projekti. Oli selvää, että olemme mukana myös tänä vuonna, Tommy Koponen sanoo.

Ihmeiden ilta

Operaatio Joulun Lapsi isännöi SPV:n kotiottelua Tapanilan Erää vastaan 18.10. ensimmäistä kertaa koskaan ja oli vahvasti esillä koko ottelun ajan monin tavoin, muun muassa videoiden ja esitteiden muodossa. Aivan käsikirjoituksen mukaan ei peli sujunut, sillä Tapanilan Erä hallitsi kenttätapahtumia ja vielä noin neljä minuuttia ennen loppua kotijoukkue oli tappiolla 0-6.

- Otettiin maalivahti pois ja koitettiin kaventaa tilannetta. Kovin moni joukkue maailmassa ei olisi pystynyt siihen mihin tämä joukkue pystyi, Tommy Koponen kertasi tapahtumia lehdistötilaisuudessa.

Ville Kuusela teki kaikkien aikojen nopeimmat neljä maalia

Ville Kuusela kavensi tilanteeksi 1-6 ja muutaman minuutin sisään maaleja alkoi tulla liukuhihnalta. Kuusela, Romanian kävijä, teki näistä maaleista ennätykselliset neljä. Kaikkien aikojen nopeimmat kolme maalia ja neljä maalia salibandyottelussa toivat joukkueen lopulta tasoihin. Katsomassa olleet reilut 900 silmäparia olivat haljeta ilosta, kun oma joukkue tuli tasoihin mahdottomasta tilanteesta. Kaikki maalit syntyivät ilman maalivahtia.

Ottelun tulos herätti myös mediassa salibandylle aivan poikkeuksellista näkyvyyttä. Kaikki valtamediat puhuivat samana iltana ihmeestä. Vaikea uskoa, että kyseessä oli vain sattumaa, kun tällainen ”ihmeiden ilta” osui juuri siihen otteluun, kun Operaatio Joulun Lapsi oli otteluisäntänä ja vahvasti esillä. Ja että illan sankari oli juuri kapteeni Ville Kuusela, Romanian lasten ystävä.

- Kyllä on Jumalalla hyvä huumorintaju, kuului käytävällä pelin jälkeen erään katsojan suusta.

Näinkin voi joku ajatella.

Ville Kuusela haastaa mukaan Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen. Katso video!

 

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki