Voiko kenkälaatikkolahja muuttaa lapsen elämän?

 

Kuraisia teitä, ränsistyneitä taloja, possuja ja kanoja pihalla, paljasjalkaisia pienokaisia, likaisia sänkyjä, roskakasoja joka nurkassa, nuoria äitejä vauvat kainalossaan, mustatukkaisia lapsia kenkälaatikkolahjat sylissään, punaliivisiä aikuisia ojentamassa lahjoja…

Olen nähnyt näitä kuvia ja videoita vuosien ajan, tehnyt kotona Suomessa lahjoja Euroopan köyhimmille lapsille yli 20 vuotta, haastatellut kymmeniä ihmisiä, jotka ovat olleet jakelumatkoilla ja nyt ensimmäistä kertaa elämässäni olen täällä. 

Kuljen noita samankaltaisia kurateitä kumisaappaat jalassa, päällä punainen Operaatio Joulun Lapsi liivi, kädessä kenkälaatikkolahja, edessä mustatukkaisia lapsia ilman sukkia, seisovat kuran keskellä, vapisevat kylmyyttään. Taloista halkeilee seinät, ikkunoita peittää muovit ja kankaat, pihat täynnä jätettä, kalkkunoita, kissoja, kanoja, koiria. Miten täällä voi kukaan asua?

Vilkuttelen ja hymyilen lapsille. Yhteistä kieltä ei ole eikä sitä tarvita. Lahja tuo hymyn heidän likaisille ja väsyneille kasvoille. Heitän yläfemmat lapsille, hyppään tiimin kanssa pakettiautoon, edessämme ajaa paikalisia seurakuntalaisia ja jossain alueella myös poliisisaattue. Siirrymme kylästä kylään.

On iltapäivä, saavumme paikkaan, jossa eräs koti pysäytti meidät kaikki.. pimeä haiseva huone, likaisella sängyllä alastomia lapsia, kylmällä lattialla pari pienokaista paljain jaloin, humalassa oleva isoäiti, kanankoipi ikkunalaudalla, ikkuna muovista.. äiti ja isä sairaalassa synnyttämässä seuraavaa lasta. Hiljaa hymyillen, sydän itkien, puin lapsille puhtaat uudet vaatteet, teidän suomalaisten lähettämiä. Annoin nallet kainaloon, silitin pienokaisia, siunasimme heitä yhdessä. Lähdimme sanattomina pois, sydämet täynnä kysymyksiä. Tänään täällä hotellihuoneessa ajattelen heitä ja kymmeniä muita samankaltaisia lapsia, joita olemme kohdanneet. Ei sanat riitä kiittämään kaikkia teitä, jotka olette tehneet Joulun Lapsi paketteja. Niin paljon iloa ja toivoa ne ovat tuoneet köyhyyden ja kylmyyden keskelle. Lämmin halaus näiden lasten puolesta teille.

Paikallinen seurakunta tekee arvokasta työtä auttaen näitä perheitä myös silloin, kun me emme ole täällä. He rakastavat perheitä, tuovat näille ruokaa, järjestevät lapsille lastenleirejä ja tekevät työtä pyyteettömästi vuodesta toiseen. Nyt jaamme heidän kanssaan lahjoja lapsille. Muuttuuko sitten mikään? Voiko kenkälaatikkolahja muuttaa lapsen elämän? Ei, mutta Jeesus voi! 

Seurakunnan tilaisuudessa saimme tavata reippaan 11-vuotiaan Larissan, joka saatuaan Joulun Lapsi paketin pari vuotta sitten, osallistui Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssille ja antoi elämänsä Jeesukselle. Larissa kutsui mukaan Suureen Seikkailuun luokkakavereitaan ja kolme lähti myös mukaan. Jeesus muutti Larissan elämän ja hän on kertonut siitä kavereilleen ja myös vanhemmilleen, jotka antoivat myös elämänsä Jeesukselle! Tänä päivänä Larissa on aktiivinen seurakuntalainen kuten myös hänen vanhempansa. Kaikki alkoi yhdestä kenkälaatikkolahjasta ja siitä, että joku kertoi evankeliumin.

Meidän matka täällä Romaniassa jatkuu. Voi olla etten koskaan enää tapaa näitä lapsia tulevaisuudessa, mutta suljemme heidät rukouksiimme ja uskomme, että jonain päivänä näemme heidät taivaan kodissa.

Kiitollisin matkaterveisin,
Satu Panula

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki