Suunnaton ilo ja onni

Viime vuonna pääsin viime metreillä tapahtuneen muutoksen vuoksi mukaan jakelumatkalle, kun eräs matkalaisista ei voinutkaan osallistua reissulle. Kiittelen edelleen tätä henkilöä mielessäni, toki osoitin myös kiitoksen reissun jälkeen hänelle henkilökohtaisesti, ”harmi kun et päässyt lähtemään!” :)

Näin siis kävi, että ikään kuin johdatuksenomaisesti, pääsin mukaan tälle matkalle tutustumaan oman tulevan työnkuvan hienoimpaan tavoitteeseen - jotta mahdollisimman useat näistä (Romanian & Moldovan) lapsista tavoitettaisiin kenkälaatikkolahjoilla ja sanomalla Jeesuksesta.

Tämän vuoden jakelumatkaa katsoin siis erilaisesta näkökulmasta, kun viime vuonna. Projektin laajuuteen ja rakenteisiin tutustuminen ovat avanneet ymmärrystä siitä, kuinka paljon ihmisiä tarvitaan kaiken onnistumiseen. Näin vapaaehtoistyön koordinaattorina, olen syksyllä todistanut sitä, kuinka laajasti ihmiset omissa yhteisöissään antavat omaa aikaansa ja ahkeroivat projektin hyväksi. Syksyn erilaiset tilaisuudet ympäri Suomea ja valtavat pakettimäärät kertovat siitä, että meitä jokaista tarvitaan! Tänä vuonna saimme myös ennätysmäärän vapaaehtoisia varastolle ja pakettien tarkistaminen sujui erittäin nopeasti. Nöyrimmät kiitokset tästä jokaiseen ilmansuuntaan.

Tällaista samanlaista yhdessä tekemisen meininkiä oli mahtava todistaa myös Romaniassa molempina kertoina. Ilman paikallisia kollegoja, näin hyvin organisoitua työtä ei olisi. Molempien matkojen yksi hienoimmista ja selkeästi kantavista asioista oli nimenomaan saumaton yhteistyö paikallisten kanssa. He ovat hienosti yhdistäneet Operaatio Joulun Lapsi -projektin osaksi heidän työtään ja saimme taas todistaa kuinka vuosia rakennetut sillat tarjoavat ystävällisen pääsyn eri yhteisöihin.

Oli mahtava huomata kuinka isolla sydämellä he tekevät tätä työtä, antaen näin oman panoksensa köyhien kylien yhteisöjen vuoksi. Kaiken kukkuraksi he avasivat vielä pitkien päivien jälkeen kotiensa ovet ja laittoivat nälkäisille tiimiläisille pöydän täyteen herkullisia perinteisiä romanialaisia ruokia. Heidän sydämen asenteestaan ja vieraanvaraisuudestaan meillä kaikilla on opittavaa.

Sitten ne lapset! Romanialaiset lapset ovat erittäin suloisia. Saimme tiiminä todistaa monenlaisia kohtaamisia erilaisissa paikoissa, mutta lasten ilo ja innostus kenkälaatikkolahjoja kohtaan pysyi samana. Vaikka monesti paketti avautuikin hieman ujosti kantta kääntäen, niin paketin avaamisen hetki oli täynnä suunnatonta iloa ja onnea. Moni tilanne päättyi siihen, että lapsi oli niin innoissaan saadusta lahjasta, että hymyn annettuaan hän ampaisi menemään kohti kotia missä saisi rauhassa katsoa tarkemmin sisältöä.

Ensimmäisellä jakelumatkalla erityisesti lasten iloa ja onnea oli hienoa todistaa. Tänä vuonna minua puhutteli suunnattomasti perheiden luona jaetut paketit. Kenkälaatikkolahjoista löytyi järjestään se, mitä perheiden pienimmät tuntuivat eniten tarvitsevan.

Kiitos teille, jotka olette tehneet tämän kaiken mahdolliseksi.

Hyvää joulun aikaa toivottaen,
Jesaja Kärkkäinen

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki