Mikä pysäytti minut tällä matkalla?

Vuoden aikana kohtaan useita paketin pakkaajia ja muita projektissa mukana olleita henkilöitä. Yleisin kysymys on, että oletko ollut näillä pakettien jakelumatkoilla mukana. Vastatessani, että olen ollut, niin välitön jatkokysymys on, että miltä se tuntuu kohdata niitä kurjia oloja. Tuntemuksia on hankala kertoa tarkkaan ja monesti keskustelut ohjautuvat pakettien jakotilanteiden riemuun, perheiden haastaviin kotioloihin tai yksittäisiin lapsiin, jotka ovat jääneet mieleen tavalla tai toisella. Nämä asiat olivat jälleen tällä matkalla pysähdyttäviä, mutta nyt on yksi aihe lisää tuleviin keskusteluihin. Suo minun taustoittaa tätä kokonaisuutta. Uskon, että monelle lukijalle tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulee tästä.

Paikallisesti Romaniassa työtä johtaa kansallinen johtotiimi, johon kuuluu kuusi henkilöä. Heidät on valittu haastatteluiden perusteella, jonka jälkeen he saavat tarpeellisen koulutuksen tehtävän suorittamiseen. Yksi henkilö vastaa kaikista Romanian mukana olevista seurakunnista. Hän vastaa siitä, että paketit jakautuvat tarpeiden mukaan kaikille yli tuhannelle mukanaolevalle seurakunnalle. Toinen henkilö huolehtii logistiikasta. Hän huolehtii Suomesta ja muista maista tulleiden pakettien matkan kohti paikallisia seurakuntia. Kolmas henkilö vastaa Suuri Seikkailu -opettajien kouluttamisesta. Neljäs henkilö pitää huolen, että paikallisseurakunnat saavat ajankohtaisia rukousaiheita, joiden puolesta rukoilla. Viides henkilö vastaa taloudesta. Kuudes henkilö johtaa tätä koko kansallista johtotiimiä. Yksi kuuden hengen johtotiimi ei tietenkään pysty koko Romanian kaikkia naruja pitämään käsissä, vaan työ on moninkertaistettu. Johtotiimin alla toimii kuusi maakuntatiimiä, jotka vastaavat usean maakunnan työn toimivuudesta yllämainitun tiimirakenteen tavoin. Tämä ei jää vielä tähän. Näiden kuuden maakuntatiimin alla on kaiken kaikkiaan 36 paikallista tiimiä, jotka vastaavat ruohonjuuritasolla työn sujuvuudesta käyttäen samaa tiimirakennetta. Jokainen näistä tekee työtä vapaaehtoisena, oman toimensa ohella.

Saimme matkan aikana viettää päivämme Alexandrian paikallistiimin kanssa. Tiimi on toiminut usean vuoden ajan ja monta tarinaa ehdimme kuulla matkamme aikana. Nyt vihdoin paljastan. Tämä tiimi oli se kokonaisuus, joka sai minut pysähtymään.

Nämä ihmiset opiskelevat, käyvät töissä, huolehtivat perheistään, palvelevat seurakunnissa ja tämän lisäksi toimivat vapaaehtoisina Operaatio Joulun Lapsi -projektissa. Tässä yhden pariskunnan tarina.

Aurel toimi pankissa hyvässä työtehtävässä, jossa oli turvallista olla. Hyvä toimeentulo ja taattu pitkä ura. Jumala kutsui häntä seurakunnan työhön. Työ on intensiivistä ja työmaa on laaja. Taloudellisesti työstä ei saa läheskään samaa korvausta. Hänen vaimollaan on kaiken lisäksi selän kanssa suuria ongelmia epäonnistuneen selkäleikkauksen jälkeen. Ennuste on, että hän ei voi jatkaa tulevaisuudessa lastenhoitotyötään, josta hän joutui jäämään pois selkäkipujen vuoksi. Taloudellisista ja fyysisistä haasteista huolimatta heidän sanoistaan, teoistaan ja katseistaan loisti rakkaus paikallisia ihmisiä ja erityisesti lapsia kohtaan. Tämä paikallistiimi on nähnyt tarpeen lähimmäistensä elämissä ja he ovat päättäneet auttaa. Hinnalla millä hyvänsä.

Tällä reissulla jälleen kerran vahvistui se tosiasia, että kaikki nämä yli kolmekymmentätuhatta suomalaisten tekemää lahjapakettia on työkalu paikallisille seurakunnille. Nämä lahjapaketit ovat työkalu päästä kouluihin. Ne ovat työkalu mennä syrjäisiin kyliin. Ne ovat työkalu näyttää näille lapsille, että heitä ei olla unohdettu. Ne ovat työkalu näyttää näille lapsille, että on olemassa Jumala, joka rakastaa heitä.

Kiitos jokaisesta lahjapaketista.
Kiitos pakettien kuljetuksesta palautuspisteisiin.
Kiitos villasukista.
Kiitos taloudellisesta tuesta.
Kiitos pakettien tarkastajille.
Kiitos yrityksille tavaralahjoituksista.
Kiitos vapaaehtoisille, jotka pitävät keräystä esillä omissa maakunnissaan.
Kiitos esirukouksista.

Ilman teitä tämä työ ei olisi mahdollista.

Antti Kaikkonen
Logistiikka ja yhteistyöt 


 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki