Matka Moldovaan on alkanut 

Kylläpä on vuosi mennyt nopeasti! Tuntuu ihmeelliseltä, että kohta on joulu. Mieli täyttyy kiitollisuudesta, kun ajattelen, kuinka tammikuussa asetimme tavoitteen tälle vuodelle 37 000 paketista ja nyt olemme tässä: maanantaina viimeinen rekka lähetettiin ja yhteensä 37 144 lasta Romaniassa ja Moldovassa saavat elämänsä upeimman joululahjan ja kuulevat evankeliumin Jeesuksesta. Kiitos sinulle, joka olet pakannut lahjoja, lahjoittanut tai toiminut vapaaehtoisena. Teimme tämän yhdessä!

Tänä jouluna jaamme lahjoja suomalaisen matkaryhmän kanssa Moldovassa, yhdessä paikallisseurakuntien kanssa. Maa on meillä Suomessa melko lailla unohdettu, sillä se on Euroopan laidalla, EU:n ulkopuolella, eikä kukaan eksy vahingossakaan maahan turistimatkalle. Moldova on Euroopan köyhin valtio: keskiansio on ainoastaan 220 euroa kuukaudessa.  

Juuri köyhyyden vuoksi maan - ja samalla myös lapsensa - jättää vuosittain kymmenet tuhannet vanhemmat. 40 000 lasta elää Moldovassa kokonaan ilman vanhempiaan ja joka viidennen lapsen toinen vanhemmista työskentelee ulkomailla. Ilman vanhempien hankkimaa elantoa olisi monien lasten ja heidän isovanhempiensa mahdotonta selviytyä talven yli. Pelkästään lämmityskustannukset talviaikaan kipuavat usein yli 100 euron kuussa. 

Kirjoitan tätä ensimmäistä blogiamme lennolla Ukrainasta Moldovaan. Mukanani on vapaaehtoisten joukko, joiden sydän palaa lasten auttamiselle. Jaoimme omia elämäntarinoitamme ja kokemuksia Operaatio Joulun Lapsesta Kiovan lentokentällä. Olemme kokeneet suurta iloa siitä, että tämän projektin kautta apua on saatu välittää lapsille hyvin konkreettisella tavalla. 

Soisin, että te kaikki lahjojen pakkaajat saisitte nähdä sen, mitä me tulemme näkemään tulevien päivien aikana. Lapsen ilon ja riemun näkeminen ja kokeminen on jotain sanoinkuvaamattoman kaunista ja koskettavaa. Valitettavasti vain muutamia olemme voineet kutsua mukaan omakustanteisesti tälle matkalle. Mukana matkaryhmässä on vapaaehtoisia, jotka palvelevat omilla alueillaan ympärivuotisesti OJL-aluetiimissä. He tulevat jakamaan kokemuksiaan matkalta tässä blogissa, mutta myöhemmin myös seurakunnissa ja muissa paikoissa, mihin heitä kutsutaan omilla alueillaan.

Moldovassa meitä odottaa jo Patmoksen Moldovan työn johtaja Hannele Suortti yhdessä lähetyspastori Petri Mäkilän ja kuvaaja Johannes Erkkilän kanssa. Minä ja työparini Antti Kaikkonen johdamme joukkoa, joka on jakamassa paketteja lapsille huomisesta alkaen. Myös toinen syksyn paketintarkastuksessa työskennelleistä talkookapteeneista, Minttu Talja, on mukanamme. 

Koko matkaryhmä koossa! Kuvassa vasemmalta alkaen: Jura Majevski, Ilkka Kujala, Hannele Suortti, Hilkka Kaikkonen, Ronja Honkanen, Justiina Honkanen, Antti Kaikkonen, Johanna Lusenius, Rami Sipilä, Christine Marc, Minttu Talja, Anitta Koivisto ja Petri Mäkilä.

Vapaaehtoisten matkaryhmä:

Anitta Koivisto, Tornio
Hilkka Kaikkonen, Kempele
Johanna Lusenius, Raisio
Rami Sipilä, Jyväskylä
Christine Marc, Mänttä-Vilppula
Justiina Honkanen, Järvenpää
Ronja Honkanen, Järvenpää

Tulemme kirjoittamaan blogeja ja jakamaan kuvia päivittäin koko matkan ajan 14.-19.12. Videoitakin reissulta teemme ja välitämme niiden kautta lasten reaktioita ja matkaryhmämme tunnelmia.

Kiitos kun muistat lahjan saavia lapsia ja heidän perheitään rukouksin.

Terveisin, 

Ilkka Kujala
projektikoordinaattori
Operaatio Joulun Lapsi
ilkka.kujala (at) patmos.fi 

 

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki