Äiti ajattelee aina sydämellään

Kun sain kutsun Operaatio Joulun lapsi matkalle Romaniaan en arvannut, että se olikin kutsu ja matka omaan kristillisyyteeni. Muutama päivä tällä matkalla on osoittanut kirkkaasti, miten helposti jopa pastori voi vieraantua todellisesta Jumalan elämästä. On helppo lausua oikeita sanoja oikeissa paikossa ja omata kristillinen ulkonainen hyväksyttävä käytös ja ajattelutapa, mutta kaiken keskellä menettää Kristuksen sisällinen tunteminen. Kun Raamattu sanoo, olkoon teillä se mieli, joka Jeesuksella Kristuksella on - meillä se ajatus vaihtuukin helposti mielipiteeksi, jonka uskon Jeesuksella olleen.

Kuninkaan kutsumat - hänelle arvokkaat

Kuninkaallinen näkökulma nousee oikeasta sydämen asenteesta, mielenlaadusta ja elämäntavasta:

'Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ’Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte periä valtakunnan, joka on ollut valmistettuna teitä varten maailman perustamisesta asti. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin muukalainen, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alaston, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairaana, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni.’ Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle: ’Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja annoimme sinulle ruokaa, tai janoisena ja annoimme sinulle juotavaa? Milloin me näimme sinut muukalaisena ja otimme sinut luoksemme, tai alastomana ja vaatetimme sinut? Ja milloin me näimme sinut sairaana tai vankilassa ja kävimme sinun luonasi?’ Niin Kuningas vastaa heille: ’Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.’ (Matt. 25:34-40)

Romania nostaa mieleeni kahdenlaisia kuvia ja ajattelutapoja. Kuvia kerjäläisistä kotimaan kaduilla ja ostoskeskuksissa - ja suomalaista ajattelutapaa heistä. Kuvia lapsista, äideistä käsin ja kosketeltavasta puutteesta - ja taivaallinen ajattelutapa heistä.

Nyt muutaman päivän jälkeen, elämän ja ihmisen arjen keskellä, huomaan miten omaa sydäntäni, ajatteluani ja suhtautumistapaani on taivaasta käsin muokattu. Olen nähnyt miten lahja annettuna pieniin käsiin hymyillen ja muutamin lämpimin sanoin saa auringon loistamaa noissa pienissä sydämissä ja nostaa hymyn heidän kasvoilleen.

"Lapsella vain voi silmät niin loistaa, rakkautta kun hän kokea saa.
Haaveita vain se vapauden toistaa, siunaukset nuo ja kaunis maa.
Ei mua voi nyt siivet pois kantaa, lapsi mä oon ja pienin vain maan
Mulle sä voit näin toivoa antaa, murheeseen mun nyt mustimpaan"

Yhtä sykähdyttävää on katsella äitien kasvoja lasten saadessa lahjoja onnellisuus lasten puolesta saa heidän silmänsä täyttymään kyynelistä, niinhän se on - äiti ajattelee aina sydämellään.

Oma äitini kuoli, kun olin 15 vuotias. Ehkä siksi olen oppinut ymmärtämään sitä, miten merkittävä rooli äidillä ylipäätään on lapsen elämässä. Tällä matkalla olen myös jouluevankeliumin äärellä pysähtynyt miettimään kahta äitiä. Näiden Romanian äitien ja isoäitien tilanne tuo minulle muistutuksen heistä.

Maria, Jeesuksen äiti, oli teiniäiti, niin kuin monet äidit täällä Romaniassa. Elisabeth, joka oli Johanneksen äiti, oli liian vanha äidiksi, aivan kuten isoäidit, jotka ovat joutuneet ottamaan täällä äidin roolin pienten lasten elämässä, kun lasten vanhemmat ovat joko hylänneet lapsensa tai ovat ulkomailla töissä.

Elisabeth kasvatti Johannes Kastajan. Maria kasvatti Jeesuksen, Jumalan ainoan pojan. Ajattele: Äidin tehtävä on järisyttävän tärkeä. Se on suorastaan korvaamaton. Näiden köyhien kylien äidit ja isoäidit ovat tärkeitä, heidän tehtävänsä on luovuttamattoman tärkeä. Kun olemme antaneet lapsille lahjan, niin äitien silmät ovat loistaneet. Jumalan rakkaus on saanut lasten kautta koskettaa myös heidän sydämiään.

Monet lahjan pakanneet ovat äitejä ja isoäitejä. Kiitos teidän rakkaudestanne näitä lapsia kohtaan. Ilman teitä ei lapsille voitaisi viedä lahjoja ja evankeliumia. Jeesus muuttaa lasten ja perheiden elämiä tekemänne työn ja rukoustenne kautta.

 

Siunaten,

Markku "Kure" Tuppurainen

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki