Päivi ja lasten hätä

 

Päivin tarina

“Mulle ihan tärkeintä on se, että mä saan rakastaa ja palvella Jumalaa mun elämällä, se on se mikä antaa mun elämälle syvimmän merkityksen mutta myös sen pohjan.“

Päivi Ranta asuu Vihdin Ojakkalassa perheensä kanssa, johon kuuluu aviomies Pekka, kaksi lasta ja koira Neppi.

Päivin matka Operaatio Joulun Lapsessa alkoi hänen tultuaan äidiksi. Erityisesti lasten hädän ja kärsimyksen kohtaaminen oli ollut Päiville vaikeaa. Usein televisioita katsellessaan Päivi vaihtoi kanavaa tai sanomalehteä lukiessaan jätti vaikean uutisen lukematta.

Kaikki alkoi muuttumaan, kun Päivi luki Kay Warrenin kirjan Vaarallinen antautuminen. Kirjan myötä kauas taka-alalle työnnetty todellisuus lasten kärsimyksestä alkoi nousta pintaan. Päivi vietti aika lukien kirjoja ja etsien tietoa netistä. Netistä tietoa etsiessään vastaan tuli Operaatio Joulun Lapsen video, joka kosketti Päiviä hyvin syvältä. Siltä istumalta Päivi on ollut mukana Operaatio Joulun Lapsessa.

Ensiksi Päivi osallistui perheensä kanssa pakkaamalla paketin. Lapset otettiin heti tähän uuteen perinteeseen mukaan, sillä Päivi ymmärsi, kuinka hyvin projekti aukaisee lasten silmät näkemään, että kaikilla ei ole yhtä hyvät lähtökohdat elämään. Päivin osallistuminen ei kuitenkaan ole jäänyt vain yhteen tai muutamaan pakettiin aina jouluisin, vaikka pienikin osallistuminen on iso asia.

Päivi kutsui naapureita, ystäviä, ja muita äitejä, joita oli oppinut tuntemaan kerhoissa ja hiekkalaatikoiden reunoilla, kotikutsuille. Päivi kertoi Operaatio Joulun Lapsesta ja pyysi heitä mukaan. Yhdessä saa kuitenkin enemmän aikaiseksi kuin yksin. Myöhemmin Päivi ystävineen järjesti Operaatio Joulun Lapsen tapahtuman paikallisella urheilutalolla. Oli hienoa huomata, kuinka muutaman kymmenen paketin sijaan yhtäkkiä yhdessä saatiin aikaiseksi sata pakettia! Päivi kävi myös lähikoulullaan opettajien kokouksessa kertomassa Operaatio Joulun Lapsesta, ja yllätyksekseen sai kertoa projektista kaikille luokille. Mikä parasta, luokat pakkasivat myös lahjoja!

Päivi kotonaan

Mukana Romaniassa

Viime vuonna Päivi oli mukana Romaniassa Operaatio Joulun Lapsen lahjojenjakomatkalla.

“Matka Romaniaan oli mulle semmonen pitkäaikainen unelma. Ja mä olen erittäin kiitollinen, että se unelma toteutui ja pääsin sinne mukaan.”

Matka oli täynnä tunteita. Kouluvierailuilla Päiviä aluksi hämmensi se, että lapset eivät näyttänetkään köyhiltä. Nopeasti Päiville kuitenkin selvisi, että se todellisuus mistä monet lapset kouluun tulevat, on todella kaukana suomalaisen todellisuudesta. Tästä kertoi jo lasten suuri ilo yksinkertaisistakin lahjoista kuten piposta ja hiusharjasta. Lasten iloa katsellessaan ja “WAU”-huutoja kuullessaan Päivin sydän täyttyi riemulla.

Erityisen koskettavaa ja myöskin vaikeaa oli nähdä siihen todellisuuteen, jonne monet lapset koulupäivän päätyttyä palaavat. Erityisesti Päivin mieleen jäi perhe, jonne vietiin ruoka-apua. Tämän perheen asumiskelvottoman kodin pihalla kulkiessaan Päivin ylle tuli lohduttomuus ja toivottomuus.

“En kyllä kuivin silmin sieltä käynniltä selvinnyt”, Päivi kertoo jälkeenpäin.

Päivi jakelumatkalla

Evankeliumin voima

Päivi muistelee, kuinka matkaseurue kävi tapaamassa perhettä, jossa isä oli aiemmin ollut rikollinen, mutta oli myöhemmin tullut uskoon.

“Tässä perheessä mulle konkretisoitui se, mikä on evankeliumin voima”, Päivi muistelee.

Perheen kylässä talot olivat vaatimattomia, mutta tällä perheelle oli uusi aita, ikkunanpuitteita oli laitettu uusiksi ja mutaisen pihan keskelle oli rakennettu betonipolku. Lapset olivat myös puettu siististi ja he olivat iloisia. Tämä muuttunut perheenisä oli myös alkanut pitää kylässään Suuri Seikkailu -opetuslapseuskoulua. Perheen muuttunut elämä ja kohentunut koti muistuttavat Päiviä siitä, kuinka evankeliumi koskettaessa ihmisen sydäntä, muuttaa myös ihmisen ympäristön.

Miettiessään Operaatio Joulun Lasta, Päivi alleviivaa jokaisen lahjan merkitystä. Jokaisessa lahjassa on se pieni siemen, joka juurtuessaan sydämeen kantaa todella suurta hedelmää.

Päiville Operaatio Joulun Lapsi on antanut konkreettisen tavan tehdä jotain Euroopan vähävaraisten lasten hyväksi.

Päivi jakelumatkalla

Näin sinäkin osallistut

Pakkaa yksi lahja, tee kaksi, tai useampikin ja kutsu mukaan myös sukulaiset, ystäväsi ja seurakuntasi. Katso tästä, miten pakkaat lahjasi. Palauta lahjasi 12.–19. marraskuuta sinua lähimpänä olevaan palautuspisteeseen. Lähimmän palautuspisteesi löydät täältä.


 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki