Entinen jengiläinen Perusta kouluttautuu lähetystyöntekijäksi.

 

Jumala käytti Operaatio Joulun Lapsi -kenkälaatikkolahjaa ja Suuri Seikkailu –opetuslapseuskurssia muuttaessaan yhden lapsen elämän.

Perulaisella Luis Trevenjo Penalla oli vaikea lähtö elämään. Kun Luis oli 5-vuotias, hänen isänsä hylkäsi perheen ja muutti pois.

Luis pahastui nähdessään muut lapset isiensä kanssa ja toivoi itsekin kokevansa sen kaltaista rakkautta. Luis kantoi sisällään vihaa ja katkeruutta ja ehkä juuri sen takia hän alkoi liikkumaan jengeissä. Luis aiheutti usein muille harmia. Luisin iskettyään kynällä luokkatoveriaan verisesti korvaan, rehtori heitti nuoren pojan ulos koulusta.

Luis oppi Suuressa Seikkailussa lisää Jumalasta.
Luis

Luis muutti perheensä kanssa serkkujen luokse lähelle Perun pääkaupunkia, Limaa. Naapurissa asuva pastori kutsui Luisin ja hänen äitinsä mukaan seurakuntaan. Eräässä tilaisuudessa Luis vastaanotti Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikkolahjan ja päätti antaa elämänsä Jeesukselle.

Operaatio Joulun Lapsen jälkeen järjestettävällä Suuri Seikkailu –opetuslapseuskurssilla silloin 13-vuotias Luis alkoi nopeasti oppimaan lisää Jumalasta ja Jeesuksen seuraamisesta. Raamatussa Daavidin tarina innosti Luisia. Vaikka Daavid oli vain nuori lammaspaimen, teki hän mahtavia asioita Jumalalle. Tämä teki vaikutuksen nuoreen poikaan, koska aiemmin hänen opettajansa olivat sanoneet hänelle, ettei hänellä ole tulevaisuutta. Luis kuitenkin uskoi, että Jumala voisi tehdä työtä myös hänen elämänsä kautta.

"Hänen elämässään tapahtui suuri muutos."

Kun Luis alkoi käymään seurakunnassa, hänen elämässään alkoi tapahtumaan muutosta. Myös Luisin perhe huomasi sen. Nähtyään mitä pojan elämässä oli tapahtunut, myös äiti päätti antaa elämänsä Jeesukselle. Kolme kuukautta myöhemmin Luisin serkku Jahir teki oman päätöksensä uskoa Jeesukseen. Jahir sanoo: ”Minulla oli aiemmin tapana tehdä pahoja asioita, mutta Luis kertoi uskostaan minulle.” Nyt Jahir käy seurakunnassa ja lukee Raamattua.

Luis kertoo: ”Jumala johti elämääni ihmisiä, jotka estivät minua eksymästä pois.” Aina kun Luis halusi antaa periksi, pyhäkoulunopettajat ja pastori rohkaisivat häntä ja kannustivat eteenpäin.

Lopulta Luis halusi tehdä myös sovinnon isänsä kanssa, mikä kosketti syvästi myös perheen äitiä, sillä Luisin ja isän suhde oli todella huono. Luis kertoi isälleen uskostaan ja tahtoi antaa hänelle anteeksi. Kun Luis sanoi isälleen rakastavansa häntä kaikesta huolimatta, heidän suhteensa alkoi parantumaan.

“Sinusta tulee minun instrumenttini”

Luis polvistui 15-vuotispäivänsä aattona kiittämään Jumalaa kaikesta siitä, mitä oli tapahtunut. Kyyneleet alkoivat valua hänen poskillaan, kun hän mielessään näki itsensä äitinsä kohdussa. Tämän keskellä hänen mieleensä tulivat sanat: ”Olen ajatellut sinua pitkään ennen kuin synnyit. Minä valitsin sinut ja minulla on sinulle suunnitelma.” Luis ymmärsi, että Jumala oli aina ollut hänen kanssaan. Liikuttuneena Luis sanoi Jumalalle: ”Minun elämäni on sinun.”

Tämän jälkeen Luis näki itsensä lentokoneessa katsellen monia köyhiä maailman alueita. Hän myös näki itsensä puhumassa ihmisjoukoille. Hän tunsi Jumalan sanovan hänelle: ”Minä tulen aina olemaan sinun kanssasi, ja sinusta tulee minun instrumenttini.”

"Sinun tulee polvistua palvellaksesi"

Muutama päivä näyn jälkeen Luisin pastori tuli aamulla aikaisin oven taakse ja sanoi: ”Jumala kutsuu sinua ja minun tehtäväni on kouluttaa sinua. Sinä et voi toimia palvelutyössä seisten – sinun tulee toimia palvelutyössä polvillasi.” Pastori tuli Luisin kotiin joka aamu rukoilemaan ja opiskelemaan Raamattua hänen kanssaan. Osana Luisin koulutusta pastori pyysi häntä opettamaan pyhäkoulussa ja silloin tällöin pitämään sunnuntain saarnan.

Luis opettaa kotiseurakunnassaan.
Luis

Luis opiskeli myös Suuri Seikkailu -opettajaksi. Yhdellä kertaa hän matkusti tiimin kanssa kahdeksan tuntia Perun ylängöille jakamaan Operaatio Joulun Lapsi -kenkälaatikkolahjoja ja opettamaan opetuslapseuskurssia. Jumalan toiminnan tuloksena sulkemaisillaan oleva seurakunta päätti jatkaa kokoontumisiaan 70 lapsen kanssa. Toisella kertaa, Luis opetti lapsille Suurta Seikkailua alueella, jonne hänen kotiseurakunta halusi istuttaa uuden seurakunnan. Oppitunnit pidettiin erään seurakuntalaisen kotona. Nyt 40 lapsen ja 15 aikuisen seurakunta kokoontuu säännöllisesti yhteen.

Luisin pastori tarjosi hänelle tilaisuutta lisäkoulutukseen Raamattuopistossa. Pariskunta Yhdysvalloista, jota Luis ei ollut koskaan tavannut, halusi maksaa hänen koulutuksensa. Koulunkäynnin ohella Luis auttaa Operaatio Joulun Lapsen kansallisella toimistolla Perussa. Luis sanoo: ”Minä olen aina sanonut, että haluan Operaatio Joulun Lapsi -vapaaehtoiseksi.” Luis on siivonnut toimistoa, avustanut logistiikassa ja kouluttanut Suuri Seikkailu -opettajia. Luis liikuttuu ajatellessaan Jumalan hyvyyttä elämänsä kohdalla. ”En tiedä missä olisin, jos en olisi saanut kenkälaatikkoa”, Luis sanoo. ”Voisin olla kuollut tai vankilassa.”

Luis rohkaisee ihmisiä pakkaamaan kenkälaatikkolahjoja. Kyseessä ei ole pelkästään yksi lahja, vaan lapsi, jolla on tulevaisuus.

Operaatio Joulun Lapsi auttaa Luisin kaltaisia lapsia ja nuoria elämään Jumalalle.

Olethan tietoinen paketin sisältöä koskevista muutoksista? Katso tarkempaa infoa tästä.

Miten pakkaan lahjani? Katso ohjeet tästä.

 

 

 

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki