Lapset oppivat auttamalla Euroopan köyhimpiä lapsia

Jyväskylän kristillisellä koululla on vuosien ajan osallistuttu Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen tekemällä lahjoja Romanian ja Moldovan köyhille lapsille. Tänä vuonna kristillisen koulun opettajat saivat idean järjestää monialaisen opintokokonaisuuden, johon koulun kaikki luokat osallistuisivat.

- Keskitymme teemaan Operaatio Joulun Lapsi useamman oppiaineen kautta. Sen lisäksi, että haluamme auttaa lapsia, niin meillä on myös sekä tiedollisia, että taidollisia tavoitteita opintokokonaisuuteen sisällytettynä, opettaja Anu Järvinen kertoo.

Operaatio Joulun Lapsi on suuren suosion saavuttanut maailmanlaajuinen joulukeräys, jonka tarkoituksena on kerätä kenkälaatikoihin pakattuja joululahjoja köyhille lapsille. Suomalaisten lahjat on jo vuosien ajan lähetetty Romaniaan ja Moldovaan. Virallisia lahjoja vastaanottavia keräyspisteitä on Suomessa yli 250 ja sen lisäksi satoja yhteisöjä, seurakuntia ja kouluja, jotka ovat mukana pakkaamassa lahjoja. Jyväskylän kristillinen koulu on yksi lukuisista projektiin osallistuvista kouluista.

- Operaatio Joulun Lapsesta on muodostunut koulullemme tärkeä perinne ja halusimme tämän teeman myötä keskittyä syvemmin siihen, että miksi lahjoja kerätään ja mikä merkitys niillä lahjoja vastaanottaville lapsille on, Anu Järvinen sanoo.

Tarkkaa puuhaa! Iivari ja Samuel tekevät kortteja paketteihin.

Lapset innolla mukana

Monille kristillisen koulun oppilaille Operaatio Joulun Lapsi on tuttu projekti aikaisemmilta vuosilta ja lahjojen pakkaaminen on otettu ilolla vastaan.

- Tää on hauskaa! Kun pääsee vielä tekemään itse paketteja pakkaamaan, niin se on ihan parasta, kertoo 11-vuotias koulun oppilas Maiju.

- Mä aion lähettää sille tytölle paketin, johon tulee ainakin leluja, karkkia, hammasharja ja -tahna, sanoo 7-vuotias Juulia.

Jyväskylän kristillisellä koululla Operaatio Joulun Lapseen osallistutaan myös taksvärkki-päivän kautta ja paketteja täytetään myös kotijoukkojen avustuksella.

Patmos Lähetyssäätiön toteuttama Operaatio Joulun Lapsi järjestetään Suomessa tänä vuonna 22. kertaa. Tavoitteena on lähettää 37 000 joululahjaa köyhyydessä eläville lapsille Romaniassa ja Moldovassa. Lahjat jaetaan paikallisten seurakuntien kautta ja lapset kuulevat lahjan saamisen yhteydessä myös evankeliumin ja saavat Jeesuksesta kertovan vihkosen. Paketteja kerätään 13.11. saakka. Lisätiedot ja osallistumisohjeet löytyvät www.joulunlapsi.fi -sivuilta.

Katso video päivästä Jyväskylän kristillisellä koululla!

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki