Jessica ja Innocent - Vapautettuja Babylonissa

 

Jumala käyttää Suuri Seikkailu –opetuslapseuskurssia naapuruston muuttamiseen Afrikassa.

Babylon on kova naapurusto. Babylon on osa suurempaa yhteisöä, jota kutsutaan Katuturaksi. Katutura tarkoittaa kirjaimellisesti paikkaa, jonne kukaan ei halua jäädä.

Tämä pääkaupunki Windhoekin ulkopuolella sijaitseva alue syntyi rotuerottelun kukoistaessa. Mustat ja värilliset ihmiset saapuivat alueelle, kun puskutraktorit olivat tuhonneet heidän aikaisemman asumuston valkoisten asuinalueen vierestä.

Kun he rakensivat aallotetusta metallista uudet kotinsa, Katutura sai nimensä. Monella perheellä ei ole juoksevaa vettä, sähköä tai vessoja. He joutuvat käyttämään julkisia käymälöitä ja hakemaan vettä keskellä yhteisöä löytyvältä vesipumpulta. Lapset tekevät kotiläksynsä kynttilänvalossa.

‘Jumala, tuo meidät ulos Babylonista!’

Babylon on osa suurempaa yhteisöä, jota kutsutaan Katuturaksi. Katutura tarkoittaa kirjaimellisesti paikkaa, jonne kukaan ei halua jäädä.
Babylon on osa suurempaa yhteisöä, jota kutsutaan Katuturaksi. Katutura tarkoittaa kirjaimellisesti paikkaa, jonne kukaan ei halua jäädä.

Muutama vuosi sitten Babylonissa asuva Willemine Shiningua pysähtyi kesken kiireisen päivän katsomaan lapsia, jotka pelasivat jalkapalloa hiekkatiellä hänen kotinsa edessä.

Willemine oli surullinen. Lapset olivat töykeitä ja he kiusasivat ja nimittelivät toisiaan. Kantaen taakkaa lapsista, Willemine alkoi rukoilla lasten puolesta.

Golden Turikan kaksi vanhinta lasta, Innocent ja Jessica, olivat myös jalkapalloa pelaavien lasten joukossa. Golden, joka oli eri miehiltä saatujen kuuden lapsen äiti, oli huolissaan siitä, mitä hänen kahdesta vanhimmasta lapsesta oli tulossa.

Jessica varasti rahaa ja Innocent viihtyi huonossa seurassa yömyöhään. Epätoivon vallassa Golden rukoili Jumalaa: ‘Jumala, tuo meidät ulos Babylonista!’

Muutoksen alku

Lapsista huolissaan oleva Willemine kysyi Jumalalta, mitä hänen kuuluu tehdä.

Willemine sai kuulla Operaatio Joulun Lapsesta ja Suuresta Seikkailusta ystävänsä kautta. Innoissaan tästä mahdollisuudesta hän toi 200 kenkälaatikkolahjaa Babyloniin ja jakoi ne lapsille samalla kertoen heille evankeliumin Jeesuksesta. Jessica ja Innocent saivat myös lahjat.

Innocent oli ilahtunut, kun löysi kenkälaatikostaan t-paidan, lippalakin, vyön, kengät ja kyniä. Hänen lempi-asiansa oli kuitenkin yo-yo.

Jessica muistaa päivän hyvin. “Olin erittäin iloinen, hypin ympäri taloa.” Jessica rakasti pientä vihkosta, jonka hän löysi kenkälaatikosta. Nähdessään kenkälaatikon Jessican äiti Golden sanoi: ‘Tämä on Jumalalta!”

Se, että Golden tunnusti Jumalan, oli itsessään jo läpimurto. Nuoruudestaan lähtien Jessica ja Innocent olivat viettäneet paljon aikaa isoäitinsä luona Goldenin alkoholismin vuoksi. Joskus Goldenin juodessa lapset saattoivat olla isoäitinsä luona yhtä mittaa kuukauden verran.

Innocent, Golden ja Jessica Turika

Willemine pyysi Jessican ja Innocentin mukaan Suureen Seikkailuun oppimaan lisää Jeesuksesta. Kun he oppivat Raamatusta maailman luomisesta ja kuulivat tarinoita Sakkeuksesta ja muista Jeesuksen tavanneista henkilöistä, halusivat he molemmat antaa elämänsä Jeesukselle.

‘Kun otin Jeesuksen vastaan, lähdin oikeaan suuntaan. Minä synnyin uudesti’, sanoo Jessica.

Willemine kertoo, että sisarukset ovat muuttuneet ja käyvät nyt joka sunnuntai hänen kanssaan kirkossa.

Moninkertaistuminen

Jessica ja Innocent laittoivat Suuressa Seikkailussa oppimansa käytäntöön ja alkoivat jakaa uskoansa muiden kanssa.

“Missä ikinä he ovat, he saarnaavat nyt muille evankeliumia”, sanoo Willemine. Jotkut Jessican ja Innocentin ystävistä osallistuvat heidän kanssaan opetuslapseuskurssille.

Muutos sisarusten elämässä huomattiin myös kotona. Jumala käytti Jessicaa ja Innocentia vetämään Goldenia puoleensa. Nyt sisarusten äiti on myös kristitty.

“Äitini muuttui, koska me vain rukoilemme”, sanoo Jessica äidistään, joka nykyään käy myös kirkossa.

Golden on ihmeissään lastensa muutoksesta. “He opettavat minulle Raamattua”, kertoo Golden.

Nyt kiusaamisen ja varastelun sijaan Jessica ja Innocent ovat evankelistoja Babylonissa.

Jessica lukee Raamattua, jonka hän sai valmistuessaan Suuresta Seikkailusta.
Jessica lukee Raamattua, jonka hän sai valmistuessaan Suuresta Seikkailusta.

He haluavat jatkaa Jumalan palvelemista elämällään. Nyt 14-vuotias Jessica haluaa tulla lääkäriksi. Hän sanoo: “Haluan siunata ihmisiä, jotka ovat sairaita ja haluan myös auttaa perhettä tai ystäviä.”

Innocent, joka on nyt 13-vuotias, haluaa opiskella lakia, koska “asianajaja on henkilö, joka ratkaisee ongelmia.”

Näiden kahden lapsen elämän kautta Jumala vastasi sekä Goldenin että Willeminen rukouksiin erilaisilla tavoilla. Willemine halusi olla tuomassa muutosta yhteisöönsä ja Jumala antoi hänen vaikuttaa jalkapalloa pelaaviin lapsiin Suuren Seikkailun kautta.

Mitä Goldenin rukoukseen tulee, Jumalan vastaus ei ollut myöntävä. Hän ei ottanut perhettä ulos Babylonista, mutta sen sijaan muutti heidät, jotta he voivat olla muuttamassa yhteisöään Jumalalle. “Kun katsot Babylonia Raamatussa, kyseessä oli paikka missä ihmiset tekivät pahoja asioita. Babylon oli paha paikka”, Willemine sanoo. Hän uskoo, että syy miksi Jumala on asettanut hänet Babyloniin, on se, että hän voi tehdä siitä Jumalan paikan.

Olethan tietoinen paketin sisältöä koskevista muutoksista? Katso tarkempaa infoa tästä.

Miten pakkaan lahjani? Katso ohjeet tästä.

 

 

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki