Vapaaehtoistyö on Joulun Lapsen salaisuus

16.3.2015 16.00

Vuonna 2014 jaettiin 10 miljoonaa kenkälaatikkolahjaa 113 eri maassa. 10 miljoona mitä tahansa on valtava määrä. Ympäri maailman kenkälaatikkolahjoja pakataan, lähetetään, vastaanotetaan ja jaetaan - vapaaehtoisvoimin.

”Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä: -- Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!” Ilm. 7:9

Viime vuonna 10 miljoonaa eri puolella maailmaa elävää köyhää lasta vastaanotti kenkälaatikkolahjan ja kuuli evankeliumin Joulun Lapsesta, Jeesuksesta. Paketin aloittamaa työtä lapsen elämässä jatkaa 12-osainen Suuri Seikkailu –opetuslapseuskoulu, jonka suoritti viime vuonna 1,9 miljoonaa lasta 97:ssa maassa. Kursseja järjestävät koulutetut vapaaehtoiset opettajat eri seurakunnista ja jokainen lapsi saa omakseen kurssivihkon, sekä Uuden testamentin omalla kielellään. Operaatio Joulun Lapsesta on kasvanut maailmanlaajuisesti suurin yksittäinen lasten evankeliointi- ja opetuslapseuttamiskampanja, joka yhdistää eri kirkkokunnat ympäri maailman.

Kuvittele miltä näyttää kun yhteen kerääntyy 10 miljoonaa lasta. Jokainen lapsi on Jumalalle rakas, ainutlaatuinen ja arvokas yksilö, jonka puolesta Hän antoi poikansa Jeesuksen, jossa meillä on ikuinen elämä. Tätä sanomaa varten Operaatio Joulun Lapsi on olemassa. Myös me Suomessa saamme olla osana tätä valtavaa perhettä, joka vie toivoa ja iloa maan ääriin saakka. Eikö ole mahtavaa?!

Ajatellessani kaikkia tämän työn tavoittamia lapsia yli 20 vuoden aikana, mieleeni nousee Johanneksen kuva suunnattomasta ihmisjoukosta ylistämässä Jumalaa. Saamme kerran nähdä monta lasta, jonka elämässä pieni kenkälaatikkolahja oli suuressa roolissa iankaikkisuuden kannalta.

Nämä nuoret ovat olleet lapsia, joiden elämän suunta on kääntynyt kenkälaatikkolahjan kautta.

Kansat koolla Dallasissa

Maaliskuun puolivälissä USA:ssa järjestetty Operaatio Joulun Lapsi -tapahtuma vuosittaiseen Connect-konferenssiin oli kokoontunut 1200 Operaatio Joulun Lapsen parissa toimivaa vapaaehtoista USA:sta ja eri puolilta maailmaa niin paketteja lähettävistä 10 maasta, kuin myöskin 113 vastaanottavasta maasta.

Yhteyspäivillä kantavana teemana oli Efesolaiskirjeen 3:20 kohta ”Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella”. Erityisesti pohdimme alueellista vapaaehtoistyötä ja sen eri tehtäviä kenkälaatikkolahjamäärien kasvattamiseksi. Jokainen lahja edustaa yhtä lasta, joka saa ehkä elämänsä ensimmäisen joululahjan ja kuulee myös evankeliumin.

Työparini Antti Kaikkonen oli yhteyspäivillä nyt mukana ensimmäistä kertaa, kun itselleni tämä oli neljäs kansainvälinen kokoontuminen Operaatio Joulun Lapsen merkeissä. ”Oli upeaa omin silmin nähdä vapaaehtoisten palo tähän työhön. Yhteinen näky viedä evankeliumia ympäri maailman ja osoittaa rakkautta konkreettisella tavalla köyhyydessä eläville lapsille kirkastuu tällaisissa kokoontumisissa entisestään. Omien vahvuuksien löytäminen ja eri sukupolvista koostuvien aluetiimien muodostaminen jäivät yksittäisinä aihealueina päällimmäisinä mieleen”, Antti kertoo.

Ilkka ja Antti yhdessä amerikkalaisten vapaaehtoisten kanssa oppimassa!

Kutsuuko Jumala sinua Operaatio Joulun Lapsi -työhön?

Jumala on antanut meille jokaiselle kykyjä, resursseja, yhteyksiä sekä mahdollisuuksia. Olen itse saanut olla todistamassa menneiden viiden vuoden aikana sitä kuinka Operaatio Joulun Lapsi todella vie avun perille ja toimii työkaluna paikallisille seurakunnille niin Romaniassa, kuin Moldovassa kuin 111:ssä muussakin paketteja vastaanottavassa maassa. Kenkälaatikkolahja on myös mahdollisuus tuoda omat läheisemme evankeliumin ääreen lähestyttävällä tavalla. Kaikki alkaa yhdestä kenkälaatikkolahjasta. Sinulla on myös mahdollisuus olla mukana palvelemassa paikkakunnallasi vapaaehtoisena innostamassa muita pakkaamaan lahjoja. Kuluvan kevään aikana rekrytoimme uusia vapaaehtoisia työhön. Tällä hetkellä eri puolilla Suomea palvelee noin 60 ympärivuotista ja yli 200 lyhytaikaista vapaaehtoista yli 80:sta eri seurakunnasta!

Tavoitteenamme tänä vuonna on kerätä 32 000 kenkälaatikkolahjaa Euroopan köyhimmille lapsille. Tähän tarvitsemme sinua.

Ota meihin yhteyttä ja tule mukaan!

Ilkka Kujala
Projektikoordinaattori
Operaatio Joulun Lapsi

joulunlapsi (at) patmos.fi

 

Mitä taloudellinen tukesi saa aikaan?

Operaatio Joulun Lapsi -työhön voit antaa taloudellisen tukesi ympäri vuoden. Kenkälaatikkolahjojen valmistuksen ja -kuljetuksen lisäksi kustannamme lasten pääsemisen Suuri Seikkailu -kursseille. Yhden lapsen kurssin materiaalikustannukset ovat 5 euroa.

Toimitamme Romanian köyhiin kyliin myös humanitaarista apua ympäri vuoden.

 

Kiitos lahjastasi.

 

 

 

 

Muut ajankohtaiset

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki