Suuri Seikkailu alkaa yhdestä lahjasta

25.8.2014 12.00

Kenkälaatikkolahja avaa Romanian paikallisseurakunnille mahdollisuuden kutsua lapset mukaan Suureen Seikkailuun. Lapset oppivat tuntemaan Jeesuksen ja ymmärtämään mitä Hän on puolestamme tehnyt.

Saimme kesällä mahdollisuuden tutustua Suuri Seikkailu –opetuslapseuskouluun, jota järjestetään ympäri maailmaa lapsille jotka ovat vastaanottaneet Operaatio Joulun Lapsen kautta kenkälaatikkolahjan. Paikallisten seurakuntien järjestämä 12-osainen kurssi vie lapset läpi Raamatun seikkailuiden, opettaen ennen kaikkea siitä kuka Jeesus on, mitä Hän on puolestamme tehnyt ja miten Hänet voi oppia tuntemaan henkilökohtaisesti.

Matkaa teimme yhdessä OJL -assistentti Antti Kaikkosen ja Mikaeli Panulan kanssa, joka vastasi videokuvauksesta. Vietimme kolme kokonaista päivää Euroopan köyhimmässä kolkassa, Vasluin läänissä, missä työttömättömyysprosentti on yli 80%. Negrestissä toimiva baptistiseurakunta jakoi viime jouluna lähialueen köyhille lapsille suomalaisten tekemiä lahjoja ja nyt järjestänyt monille lahjan saaneille Suurta Seikkailua eri ryhmissä.

Näistä ryhmistä pääsimme tapaamaan kahta; ensimmäinen noin 30-henkinen ryhmä on toiminut kolme kuukautta ja käynyt läpi koko kurssin ja lauantaina 14.6. lapsille järjestettiin valmistujaisjuhla seurakunnassa. Toinen tapaamamme ryhmä toimii noin 20 kilometrin päässä Negrestistä hyvin köyhässä kylässä ja oli noin puolessa välissä seikkailussaan.

Emme olleet uskoa silmiämme kun pääsimme näkemään millaista muutosta lasten elämissä oli tapahtunut Suuren Seikkailun kautta! Juuri valmistuneen ryhmän opettaja Paula Marica kertoi meille romanilapsista, jotka ovat kasvaneet ei-kristityissä kodeissa, mutta tulleet mukaan kurssille opettajan tai kavereiden pyynnöstä. Kolmen kuukauden yhteisen matkan aikana he ovat päättäneet ottaa Jeesuksen elämäänsä ja lähteä seuraamaan Häntä koko sydämestään! Yhtenä esimerkkinä 14-vuotias poika Adi, jonka käytös on muuttunut aivan täysin tämän työn kautta. Paula kertoi pojan olleen ennen vihainen ja käyttäytyneen törkeästi muita kohtaa. Jumala on tehnyt helmikuussa alkaneen kurssin aikana työtään Adin sydämessä ja muutos on ollut merkittävä.

Adi kertoi meille ulkomuistista lempikohtansa Raamatusta, joka oli monille tuttu Johannes 3:16 ”Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Adi on kertonut uskostaan perheelleen ja kavereilleen ja nyt rukoilee, että nämäkin voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan. Poika oli todella lämmin ja hyväkäytöksinen ja muutoksen oli nähnyt myös äiti, joka oli pojastaan selvästi ylpeä.

Adi on vain yksi esimerkki. Keskustelimme myös teini-ikäisten Marian ja Julian kanssa pitkään, jotka olivat Adin kanssa samasta ryhmästä. Myös heidän elämäänsä Jumala oli saanut astua ja tehdä muuttavaa työtään. Maria esimerkiksi näytti seurakunnasta saatua Raamattuaan, joka oli täynnä merkintöjä ja alleviivauksia.

Matkamme viimeisenä päivänä kohtasimme lapsia joille omakätisesti jaoimme lahjoja viime jouluna. Lapset olivat nyt mukana Suuressa Seikkailussa ja saimme viettää hauskan päivän heidän kanssaan ensin oppien Jumalan rakkaudesta kurssilla ja sen jälkeen yhdessä leikkien ja laulaen lasten kotipihoilla. Lapset ja heidän vanhempansa olivat iloisia ja ottivat meidät vastaan avosylin.

Sydämemme on täynnä kiitosta Jumalaa kohtaan, joka on siunannut Operaatio Joulun Lasta ja seurakuntien työtä köyhien lasten parissa. Tänä vuonna Romaniassa kurssin käy läpi 5 000 lasta, ensi vuonna tavoitteena on 10 000 opetuslapseuskoulun läpi käynyttä lasta. Opettajia koulutetaan koko ajan ja työtä tehdään, jotta köyhimmät lapset pääsevät mukaan Suureen Seikkailuun. Ympäri maailman kurssin on käynyt yli 7 miljoonaa lasta ja työ laajenee jatkuvasti. Mikä etuoikeus olla mukana maailman suurimmassa lasten evankeliointi ja opetuslapseuttamisprojektissa ja muuttaa maailmaa yksi lapsi kerrallaan!

Patmos Lähetyssäätiö on mahdollistamassa Suuri Seikkailu –työtä Romaniassa Operaatio Joulun Lapsen kautta kustantamalla opetusmateriaaleja ja auttamalla muun muassa opettajien matkakuluissa. Tätä työtä voit tukea taloudellisesti ympäri vuoden. Tänä syksynä joululahjoja kerätään jälleen ja tavoitteena on 27 000 kenkälaatikkolahjaa Romanian ja Moldovan lapsille. Tee sinäkin oma lahjasi ja ole mukana muuttamassa maailmaa, yksi lapsi kerrallaan!

Ja tärkeintä, muista lapsia rukouksin, sillä vaikka me istutamme ja kastelemme niin yksin Jumala antaa kasvun.

Terveisin,

Ilkka Kujala
Vapaaehtoistyön koordinaattori
Operaatio Joulun Lapsi

ilkka.kujala (at) patmos.fi

 

 

Muut ajankohtaiset

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki