Miksi autamme Romaniassaa ja Moldovassa?

25.8.2014 9.00

Operaatio Joulun Lapsi -lahjat tavoittavat Euroopan köyhimmät lapset.

Romania vapautui vuosikymmeniä kestäneen kommunismin ikeen alta joulupäivänä 1989, kun diktaattori Ceausescu teloitettiin.  Maan talous oli tuolloin hyvin huonossa kunnossa ja on sen jälkeen kohentunut vain hyvin hitaasti. Romania onkin ollut riippuvainen IMF:stä ja Maailmanpankista. Maa liitettiin Euroopan Unioniin vuoden 2007 alussa. Se ei tavallisten kansalaisten asemaa helpottanut vaan päinvastoin ruoan ja asumiskustannusten hinnat nousivat huomattavasti.  

Romaniassa on Euroopan maista eniten romaneja eli noin kaksi miljoonaa. He ovat olleet syrjityssä asemassa kaiken aikaa. Suurin osa heistä on lukutaidottomia ja heidän on vaikea saada töitä muutenkin köyhässä maassa. Joka vuosi etsimme erityisesti romaniyhteisöistä uusia kyliä ja lapsia, joista useimmille jaamme heidän ensimmäisen joululahjansa.

Moldova on tilastollisesti Euroopan köyhin maa. Jonkin verran maan taloustilannetta auttaa se, että lähes puolet kansalaisista työskentelee ulkomailla. Lasten tilanne on kuitenkin vaikea, kun kokonainen sukupolvi puuttuu ja lapset ovat isovanhempien tai kaukaisten sukulaisten huollettavina.

Operaatio Joulun Lapsi -kampanja alkoi jouluna 1990, jolloin ensimmäiset kenkälaatikoihin pakatut joululahjat toimitettiin Englannista Romaniaan.  Vuonna 1993 Samaritan’s Purse –järjestö Yhdysvalloissa teki kampanjasta maailmanlaajuisen. Tänä vuonna noin yhdeksän miljoonaa lahjapakettia toimitetaan vähempiosaisille lapsille yli sataan maahan.

Suomessa keräyksen virallinen edustaja ja toimeenpanija on Patmos Lähetyssäätiö, ollut jo vuodesta 1995 lähtien. Tänä vuonna tavoitteemme on saada 27 000 lahjapakettia Romanian ja Moldovan köyhille lapsille.

Patmos Lähetyssäätiö tekee Romaniassa ympäri vuoden työtä toimittamalla humanitaarista apua köyhiin kyliin paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta. Tästä työstä löydät lisätietoa www.patmos.fi

 

 

Muut ajankohtaiset

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki