Sydämestä pala jää juuri tähän

29.9.2016 11.00

Mutaisista kasvoista pilkahtaa ujosti hymyilevä suu. Kirkkaat lasten silmät tietävät, että jotain hienoa ja ainutlaatuista on tulossa. Ilkka Kujala poimii syliinsä pojan, jolla ei ole kenkiä. Hänen nimensä on Jimi, iältään noin 5-vuotias. Poika hytisee kylmyydestä ja Ilkka lämmittelee pojan kylmiä jalkoja.

 

Ilkka siirtyy kertomaan pallojensa avulla evankeliumia ja poika siirtyy syliini. Sydämestä pala jää juuri tähän. Saamme kutsun Jimin kotiin. Isä on poissa, hän kävelee päivittäin pitkiä matkoja ja hakkaa luvattomasti puita perheensä lämmön lähteeksi. Pieni lapsilisä pitää perheen juuri ja juuri elossa. Äiti on 27-vuotias, mutta hänellä on ikäihmisen ulkomuoto. Äärimmäisen raskas elämä on jättänyt jälkensä.

Talo on kylän laidalle kyhätty mökki. Savea, lantaa, olkea ja kaikkea sitä mitä on saatu irti. Huomaan savuhormin pitelevän juuri ja juuri kattoa yllä. Yksi sänky, likaiset ja kolhiintuneet astiat, siinä on kaikki mitä omistetaan. Neljän lapsen ja vanhempien koti on tässä, mutta on sentään katto pään päällä ja hieman lämpöä.

Lahja on arvokkaampi kuin timantti

Jimi sisaruksineen saa paketit ja pieni koti täyttyy ihasteluista ja ilosta. Kenkälaatikkolahja on silmissäni arvokkaampi kuin timantti. Kaikki lahjat ovat ulkomuodoltaan samanlaisia, mutta kun ne paketoidaan rukouksin rakkauden ja toivon sanomaan, tilanne muuttuu. Pienen pojan paketti sisältää kahdet sukat, jotka puetaan heti paleleviin jalkoihin. Timanttihan tämä paketti on muutenkin, kuten kaikki jakamamme lahjat. Pakkaajan rakkaus näkyy, vain paras on kelvannut tähän laatikkoon.

Pojan ujous alkaa olla ohi ja saamme yhdessä hieman värittää paketissa olevaa värityskirjaa. Samanlainen lapsi kuin Suomessa, ihailevat ja unelmoivat silmät. Olosuhteet vaan eivät mahdollista sitä, mitä ne antavat lapsillemme Suomessa. Mietin koko ajan mitä voisin tehdä, miten auttaisin. Tämä hetki riittää nyt, tämän hetken varaan on tulevaisuudessa paikallisten kristittyjen rakkaudella ja meidän tuella mahdollista rakentaa jotain muuta.

On aika toimia

Luotan siihen, että ajallinen apu yhdistettynä iankaikkiseen sanomaan saa ihmeitä aikaan. Ihmeet vaativat sen, että tartumme niihin ja alamme toimia. Paikallinen pastori sanoo minulle illalla lauseen joka kannustaa. ”Vanhassa testamentissa ihmiset tulivat kohtaamaan Jumalaa, uudessa testamentissa Jumala lähetti ihmiset kohtaamaan toisia ihmisiä.”

Jumala lähettää ja hänellä on keinonsa tuoda pahimpiinkin olosuhteisiin toivo. Tällä kertaa tuon toivon välittää nämä lahjat.

MARKO HUHTALA
pastori

Katso Markon ja Jimin video tästä

 

 

Muut ajankohtaiset

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

Täytämme lahjan puolestasi ja kerromme sinulle myöhemmin mihin sen lähetimme.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero *
Haluan patmokselta sähköisiä tiedotteita

Pakettien lukumäärä
kappaletta

Lahjoitus
euroa

Siirry maksamaan

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki