Mistä on kyse?

Historia

Operaatio Joulun Lapsi on kansainvälinen, maailman köyhät lapset tavoittava projekti. Samaritan’s Purse –järjestön johtama työ on tavoittanut jo yli 100 miljoona köyhää lasta vuodesta 1993 lähtien. Suomen lisäksi paketteja kerätään Yhdysvalloissa, Kanadassa, Englannissa, Saksassa, Espanjassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Japanissa.

Patmos Lähetyssäätiö on toiminut virallisena edustajana Suomessa vuodesta 1995 lähtien ja tavoittanut yli 250 000 lasta Bosniassa, Moldovassa ja Romaniassa. Patmos Lähetyssäätiö tekee avustustyötä viidellä maanosalla, mutta ei tahdo unohtaa Euroopan köyhimpiä lapsia, jotka asuvat Romanian ja Moldovan kylissä. Monet Patmos Lähetyssäätiön ympärivuotiset projektit ovat saaneet alkunsa Operaatio Joulun Lapsi -keräyksen kautta. Tänäkin vuonna toimitamme lahjat Moldovaan ja Romaniaan, missä Euroopan köyhimmät lapset asuvat.

Miten toimimme

Operaatio Joulun Lapsen tehtävänä on osoittaa rakkautta konkreettisella tavalla köyhyydessä eläville lapsille ympäri maailmaa ja yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa kertoa ilosanomaa Jeesuksesta. Haluamme pakettien kautta kertoa lapsille, että he ovat arvokkaita ja tärkeitä.

Paketin matka Suomessa

Ajatuksena on pakata kenkälaatikon kokoinen paketti täyteen lasta ilahduttavia lahjoja. Täytetty paketti viedään lähimpään keräyspisteeseen tai toimitetaan suoraan Patmos Lähetyssäätiöön keräysajan ulkopuolella. Jokainen paketti tarkastetaan Helsingissä Operaatio Joulun Lapsi -varastolla, näin varmistamme, että kaikki paketit sisältävät leluja, vaatteita, koulutarvikkeita, hygieniatarvikkeita sekä karkkia. Tarkastuksen jälkeen paketit pakataan rekkoihin ja lähetetään edelleen Romaniaan ja Moldovaan, missä lahjat jaetaan yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Romania ja Moldova

Romaniassa ja Moldovassa toimii valtakunnalliset johtotiimit, jotka organisoivat kenkälaatikkolahjojen jakotilaisuuksia kylissä. Seurakunnan työntekijät ovat mukana jakotilaisuuksissa ja jokainen lapsi kuulee lauluin sekä leikein evankeliumin Jeesuksesta. Kenkälaatikkolahjan mukana lapset saavan pienen vihkosen, jossa kerrotaan lapsen omalla äidinkielellä Jeesuksen tarina, Johanneksen evankeliumin pohjalta. Lisäksi monille lapsille tarjotaan mahdollisuus osallistua 12-osaiselle Suuri Seikkailu -lasten raamattukurssille. Suuressa Seikkailussa lapset oppivat kuka Jeesus on, miten lapset voivat oppia tuntemaan Hänet paremmin ja miten Hänestä voi kertoa ystävilleen.

Yhä useammat mukana

Tuhannet kenkälaatikkolahjojen tekijät sekä vapaaehtoiset ympäri Suomea ovat mahdollistaneet keräyksen huiman kasvun.

2011 - 16 100 pakettia - 45 keräyspistettä
2012 - 19 925 pakettia - 47 keräyspistettä
2013 - 23 440 pakettia - 91 keräyspistettä
2014 - 28 197 pakettia - 134 keräyspistettä
2015 - 32 631 pakettia - 197 keräyspistettä

Vuoden 2016 tavoitteenamme on kerätä 37 000 joululahjaa Euroopan köyhimmille lapsille ja tällä hetkellä meillä on yli 200 keräyspistettä.

Tule mukaan tekemään lapsille hyvää!
Haluatko tietää lisää? Ota meihin yhteyttä!


YHTEYSTIEDOT

Patmos Lähetyssäätiö
PL 86, 00381 Helsinki
(Pajuniityntie 1, 00320 Helsinki)
Puhelin: (09) 8567 4925
Sähköposti: joulunlapsi (at) patmos.fi

facebook.com/joulunlapsi
instagram.com/joulunlapsi
youtube.com/joulunlapsivideo

Patmos Lähetyssäätiön kotisivut

www.patmos.fi

Nimesi*
Sähköposti*
Palaute*

 

 

 

 

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Lahjoittaessasi nimettömänä, lahjoitus kohdistuu lahjoittajarekisteriimme, valitsemaasi kohteeseen ilman yhteystietojasi.

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

PAKKAA OMA LAHJASI