Pidetään toisistamme huolta

Huoneessa tuoksuu kloriitti, kun istun lattialla jalkojeni päällä ja pieni Vasia -poika hamuaa lattialta vihkosta, missä kerrotaan Jeesuksesta. Poika kääntää sivuja ja katsoo kuvia hyvin tarkoin. Olemme Kishjinevin lasten tuberkuloosisairaalassa ja Vasian omassa huonessa, jossa on muitakin pieniä tuberkuloosia sairastavia lapsia. Olen juuri vähän aikaa sitten pääsalissa pakettienjakotilaisuudessa ojentanut tälle samalle pojalle kenkälaatikkojoululahjan, jonka poika otti halukkaasti syliinsä. Vasia kyykistyi heti kurkkaamaan lahjaansa. Ihmettelimme yhdessä ihania tavaroita, mitkä laatikosta putkahtivat esille. Otin paketista pehmolelun ja kutitin sillä pojan poskea. Ujo hymy levisi kasvoille. Se hetki oli pieni mutta suuri. Minun sydämestä murtui jälleen palasia.

Mietin mitä kaikkea tämä pieni poika on joutunut kokemaan. Tuo poika, joka katselee vihkosesta Jeesuksen kuvaa, on kokenut aivan liian paljon pahaa maailmaa, sen me tiedämme. Mutta. Aina on toivoa. Hän on pässyt kuitenkin hyvään hoitoon. Minulle avartuu aina vain enemmän miten tärkeää työtä Patmos Lähetyssäätiö tekee. Sain omin silimin nähdä taas miten paketit vietiin perille ja kuinka Patmos auttaa suuresti muun muassa tubilapsia. Ilman Patmoksen tekemää ympärivuotista lasten apua Tyrnovon tuberkuloosiparantolassa ja Kishjinevin tuberkuloosisairaalassa ei lapsilla olisi juurikaan mitään toivoa. Sain tutustua Hannele Suorttiin, joka on Patmoksen työn Moldovan kenttäjohtaja. Voi kuinka suurella sydämellä hän tekee tuota työtään. Näin kuinka varmoissa käsissä ovat kaikki Patmoksen tubilasten avustamiseen liittyvät asiat. Ihan kaikki. Ja voi kuinka tärkeitä ovat ihmisten tekemät lahjoitukset näille pienille, hyljätyille ja sairaille lapsille.

Olemme saaneet kotikaupungissani Torniossa osaltamme kantaa kortta kekoon tuberkuloosia sairastavien lasten suhteen, kun aloimme antaa joka kuukausi kymmenyksiä kirpputorituotostamme, jonka muun osan käytämme pakettien tekoon Romanian ja Moldovan lapsille. Ja on aika ihmeellistä, että koin, että pitää tukea juuri tuon Kishjinevin tuberkuloosisairaalan lapsia. Kymmenykset ei ole suuri raha, mutta joka kerta kun olen sen maksanut, olen kokenut suurta ja ihmeellistä ilontunnetta, kun olmme voineet auttaa. On aika ihmeellistä, että juuri olen saanut käydä Kishjinevissä ja siitä suuri kiitos Patmokselle ja Jumalalle, joka salli tämän kaiken tapahtua. Kiitos myös kaikille jotka tukevat kirppistämme ja kaikille jotka Lapissa ovat olleet mukana tässä pakettien teossa.

Jatketaan vaan tätä hommaa ja tehdään lisää lapsia onnelliseksi ja viedään evankeliumia eteenpäin. Näin kuinka pieni Vasia -poika, joka oli vasta kaksi vuotta, kiinnostui heti Jeesuksesta. Siinä on tämän pojan toivo ja kaikkien muiden myös. Jatketaan rukousta Moldovan ja Romanian lasten ja kaikkien maailman lasten puolesta. Kiitos, kun sain olla mukana! Siunattua joulua kaikille! Pidetään toisistamme huolta! Moikka!

Anitta Koivisto

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

PAKKAA OMA LAHJASI