"Päivän aikana nähdyt kasvot pyörivät mielessä"

Ensimmäinen päivä on nyt pulkassa ja on se kyllä mahtavaa, kun saa antaa lahjan lapselle, joka ei ole ikinä lahjaa saanut ja saa antaa evankeliumin kaikua.

Aamulla noin kello 9 tienoilla lähdimme ajamaan kohti Etelä-Moldovaa, tarkemmin ottaen Cahuliin. Päivä on mennyt nopeasti ja vaikka tämä oli vasta ensimmäinen päivä, niin tuntuu kuin olisimme olleet täällä jo pidempään. En halua edes ajatella, että olemme täällä vain neljä päivää, mutta positiivisesti ajatellen, onneksi meillä on vielä kolme päivää jäljellä.

Tänään olemme ehtineet vierailla kahdessa päiväkodissa ja yhdessä koulussa. Ennen kuin aloimme jakaa paketteja, paikallisseurakunnan nuoret esiintyivät ja lauloivat pari laulua. Ilkka aloitti jonglööripallojen heittelyn ja kertoi kiinnostavalla tavalla evankeliumin. Sen jälkeen pakettien jakelu alkoi. Paketti ja Suuri Seikkailu -vihkonen kainaloon ja pakettia lapselle viemään. Oli ihana nähdä, kuinka jotkut lapsista ottivat paketin varovaisesti kätösiinsä. Tunteitahan se herätti. Omalta osaltani voinen sanoa ainakin sen, että olin alussa jännittynyt, enkä ollut ihan varma, miten paketteja pitäisi jakaa, mutta siihen sai pian tuntuman. Kävimme ensimmäiseksi valtion päiväkodissa, jossa suurimmalla osalla lapsista oli päällään vain sukkahousut, tossut ja paita.

Olen todella kiitollinen kaikille, jotka mahdollistivat meidän pääsymme tänne, erityisesti Jumalalle. Tämän ensimmäisen päivän perusteella meille on tulossa ihan mahtava matka! Kun vertaan Suomea ja Moldovaa mielessäni, löydän roppakaupalla eroavaisuuksia näiden maiden välillä.

-Ronja

 

Lapset ovat kaikkialla samanlaisia, hiuksen hienoja kulttuurieroja lukuun ottamatta. Hymyllä rohkaisemalla saimme nähdä lasten ujojen, tarkkaavien ja arkailevien katseiden vaihtuvan upeiksi, kirkkaiksi silmiksi ja leveiksi hymyiksi. ”Minut on nähty, minut on huomattu!” Raamatun sanoin, vaikka minne menisin, siellä Sinäkin olet. Lapset, jotka luulivat olevansa unohdettuja, tulivat näkyviksi saadessaan lahjan, sekä toivon ja tulevaisuuden.

Saamme olla viemässä ilosanoman viestiä käsi kädessä Moldovalaisten seurakuntien työtekijöiden kanssa. ”Toinen kylvää, toinen korjaa” (Joh. 4:37), on täysin totta tässä tilanteessa. Seurankuntien työntekijät olivat kiitollisia jokaisesta paketista, jolla avattiin heille mahdottomat ovet. He jatkavat kylvämistä. Uskon jokaisen siemenen tulevan kylvetyksi niin syvälle, että se löytää hyvän maaperän, jossa kasvaa ja tuottaa hedelmää. Suuri seikkailu -opetuslapseuskoulu kutsuu lapsia syvään Jeesuksen tuntemiseen.

Yhden paketin arvo nousee moninkertaiseksi katsellessa lahjan saajan iloa. Lapset olivat hämmentyneitä ja tutkivat ihmeissään saamiaan lahjoja. Eräs poika nojaili poski laatikkoa vasten. ”Kaksin käsin kiinni, tämä on minun!” -ajatus näkyi monen lapsen otteessa heidän pitäessä kiinni lahjapaketistaan.

Kommunikointi ilman samaa kieltä ei ollut este kohtaamisille. Katseet vaihdettiin, lujat halirutistukset sydämeltä sydämelle. Autot pitävät samaa ääntä kaikkialla. Päivän aikana nähdyt kasvot pyörivät mielessä, siunaten jokaista. Rukoukseni on, että jokainen lapsi ja heidän perheensä saavat todistaa Jumalan armosta heidän kohdallaan.

-Justiina

 

 

LAHJOITA TÄSTÄ

40 eurolla -
  • esimerkiksi yksi kenkälaatikkolahja

20€
40€
60€
80€
100€
200€
 
LAHJOITA

Maksajan tiedot

Siirry maksamaan:

nordea sampo osuuspankki aktia spankki säästöpankki pop-pankki

Lahjoitettava summa:

PAKKAA OMA LAHJASI